Termeni și condiții


Conform cerintelor Legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date CMP CONCEPT S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. Link: dataprotection.ro

Scopul colectarii datelor este: furnizarea serviciilor conform ofertei curente, precum si inregistrarea domeniilor web in numele clientilor si conform comenzilor.

Orice persoana are dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justisiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa [email protected] . De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Conform legislatiei din Romania, minorii nu pot incheia contracte comerciale si nici datele lor personale nu sunt prelucrate fara acordul parintilor.

Neacceptarea acestei conventii ori a oricarei prevederi din aceasta, atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea site-ului ori utilizarea in orice mod a serviciului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a site-ului, deschiderea unui cont la cMpConcept.ro ori utilizarea in orice mod a serviciului, constituie o acceptare in intregime a conventiei si a oricarei prevederi din aceasta, inclusiv a oricaror modificari ulterioare care vor putea fi efectuate fara restrictii de catre furnizor, fara a fi necesara nici o alta formalitate.

 

1. Definitii

Art. 1.1. Acest document contine termenii si conditiile de utilizare a serviciilor oferite de CMP CONCEPT S.R.L. prin intermediul website-ului cMpConcept.ro

Art. 1.2. Termenii prezentati mai jos au valoare de contract si sunt reglementati de prevederile urmatoarelor acte normative:

OG 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;
Legea Nr. 365/2002 privind comertul electronic.

Art. 1.3. cMpConcept.ro – defineste si denumeste in continuare CMP CONCEPT S.R.L.

CIF: RO 38259470
Nr. reg. com.: J06/1115/2017
Adresa: Calea Moldovei nr. 100, Bistrita, BN – ROMANIA,

PRESTATORUL serviciilor de gazduire si inregistrare domenii care pot fi contractate si cumparate prin intermediul cMpConcept.ro .

Utilizator – persoana fizica sau juridica ce utilizeaza serviciile cMpConcept.ro
Client – persoana fizica sau juridica ce initiaza o comanda.
Comanda – cerere adresata catre cMpConcept.ro, de catre o persoana fizica sau juridica prin care se solicita servicii de gazduire site sau inregistrare domenii.

 

2. Introducere

Art. 2.1. Prezentul document defineste cadrul in care cMpConcept.ro este de acord sa furnizeze produse si servicii clientilor si utilizatorilor sai. Acest document reprezinta un acord intre cMpConcept.ro si clientii sai. Toti clientii si utilizatorii serviciilor de hosting fac subiectul acestor termeni si conditii astfel incat utilizarea serviciilor cMpConcept.ro presupune acceptarea si conformarea la Termenii si Conditiile de Utilizare.

Art. 2.2. cMpConcept.ro isi rezerva dreptul de a modifica prezentul document, acest lucru insa sa nu constituie motiv temeiat pentru incetarea relatiilor de colaborare de catre client si nici pentru refuzarea platii serviciilor de hosting.

 

3. Comanda, plati si facturare

Art. 3.1. Orice comanda se va face online pe pagina web cMpConcept.ro (https://www.cmpconcept.ro). Clientii se obliga sa introduca in formular date complete, corecte si conforme cu realitatea. Inregistrarea domeniilor se realizeaza in concordanta cu legile in vigoare. cMpConcept.ro nu poate fi trasa la raspundere sub nicio forma pentru neplaceri cauzate de furnizarea de catre clienti a unor informatii incorecte sau incomplete.

Art. 3.2. Dupa finalizarea comenzii se trimite in mod automat o factura proforma catre adresa de email introdusa in formular. Factura proforma contine toate informatiile necesare efectuarii platii si este disponibila in Contul Client. Factura proforma nu are valoare fiscala.

Art. 3.3. Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor noastre in avans pentru perioada de timp in care acestea sunt furnizate.

Art. 3.4. Toate facturile proforme se vor trimite prin email. Clientii trebuie sa achite contravaloarea facturii in avans la inceputul fiecarei perioade de plata, in termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii facturii proforme.

Art. 3.5. Dupa efectuarii platii si incasarea banilor, in termen de 7 zile lucratoare, se va emite Factura Fiscala.

Art. 3.6. Facturile Fiscale se regasesc in contul de client, pe pagina Acasa la sectiunea Fisiere Atasate, in format PDF. Semnarea si stampilarea Facturilor Fiscale nu sunt obligatorii conform Art. 155 Cod Fiscal, alineatul 6.

Art. 3.7.  cMpConcept.ro recomanda confirmarea platilor prin trimiterea unei copii ale instrumentului de plata ce atesta acest lucru prin e-mail la [email protected]. Clientii beneficiaza de serviciile cMpConcept.ro in maxim 12 ore de la confirmarea platii.

Art. 3.8. Suspendarea – Ne rezervam dreptul de a suspenda orice cont de gazduire web dupa trecerea a 15 zile de la data scadentei de plata a facturii proforme daca plata nu a fost efectuata. Orice prelungire a termenului de plata este la discretia noastra.

Art. 3.9. Stergerea Contului – Ne rezervam dreptul de a sterge definitiv toate datele conturilor de gazduire web dupa trecerea a 30 de zile de la data scadenta a facturii proforma daca plata, nu a fost efectuata.  Orice prelungire a acestui termen este la discretia noastra.

 

4. Inregistrarea domeniilor

Art. 4.1. Inregistrarea domeniilor .RO se realizeaza in maxim 48 ore dupa confirmarea platii sau primirea contravalorii facturii proforma emise pentru serviciile de inregistrare. Inregistrarea domeniilor .RO se realizeaza in concordanta cu urmatorii termeni si conditii:

Art. 4.2. Inregistrarea domeniilor internationale se face in maxim 15 minute de la confirmarea platii. Domeniile internationale

Art. 4.3. Domeniile internationale, nu beneficiaza de protectie Whois/ID Protect. Datele furnizate pentru inregistrarea domeniilor internationale apar public la interogarea Whois a domeniului international.

 

5. Garantii si returnarea banilor

Art. 5.1. Clientii au dreptul la rambursul integral pentru serviciile de gazduire web in termen de 30 zile de la plasarea comenzii. Clientii sunt rugati sa solicite acest lucru printr-un email catre [email protected] Mesajul trebuie sa contina datele de identificare ale clientului, motivele pentru care solicita returnarea banilor, precum si informatiile necesare efectuarii acestei operatiuni. Plata garantiei de rambusare va fi facuta in termen de 30 de zile de la data primirii cererii de rambursare.

Art. 5.2. Plata pentru inregistrare domenii si certificate SSL nu este rambursabila. In cazul solicitarii de ramburs pentru serviciile de hosting pretul domeniului fara gazduire se scade din suma totala. Aceasta regula se aplica si pentru clientii care au primit domeniul gratuit sau o anumita reducere in urma unei oferte promotionale.

Art. 5.3. Garantia de rambursare nu se aplica pentru prelungirea sau reinnoirea serviciilor de web hosting.

Art. 5.4. Garantia de rambursare nu se aplica daca un cont de gazduire web care a incalcat aceste termene si conditii.

Art. 5.5.  cMpConcept.ro asigura un uptime mediu al serverelor de 99,9%. Sunt exceptii urmatoarele:

– Situații de forță majoră, în care noi nu putem avea nici o influență, cum ar fi: războaie, calamități naturale, indisponibilitatea / întreruperea comunicațiilor, foc, viruși, hackeri, nefuncționarea corectă a unui software oferit de altă sursă ( scripturi gratuite, software de comerț electronic sau procesator de plăți online), flood, cutremure, embargouri, acțiuni ale autorităților legale.

– Lucrări de întreținere anunțate sau în situații critice, upgrade-uri ale serverelor.

– Domain name system (DNS), probleme care nu pot fi controlate cMpConcept.ro

– Probleme de acces ale clientului cu FTP, POP, IMAP sau SMTP.

 

6. Utilizarea serviciilor

Art. 6.1. Serviciile oferite de catre cMpConcept.ro vor fi utilizate numai scopuri legale. Orice activitati ce pot fi considerate ilegale sunt strict interzise.

Art. 6.2.  cMpConcept.ro isi rezerva dreptul sa stearga sau sa blocheze accesul la continutul de pe site sau de pe server fara o notificare prealabila. Dreptul de utilizare a serviciilor cMpConcept.ro va fi restabilit dupa intrarea in legalitate a posesorului contului.

Art. 6.3. Serverele noastre nu vor fi utilizate sub nicio forma si in nicio circumstanta pentru transmiterea, stocarea sau publicarea de materiale ilegale (conform legislatiei din Romania, Uniunea Europeana si S.U.A.). Materialele ilegale includ, dar nu sunt limitate la:

 • Incalcarea unui drept de autor sau al oricarui alt drept al oricarui tert;
 • Materiale protejate de secrete de marca sau de vreun alt statut;
 • Amenintari, abuz, hartuire, declaratii calomnioase;
 • Materiale menite sa incurajeze sentimentul de ura sau discriminare;
 • Continut pentru adulti, nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu continut sexual sau obscen;
 • Promovarea de activitati ilegale (hacking, cracking, warez, etc);
 • Informatii sau software despre sau continand orice tip de virusi sau troieni;
 • Colectarea de informatii personale pentru utilizarea in scopuri ilegale;
 • Orice continut considerat de noi ca fiind daunator sau ilegal.

Art. 6.4. Trimiterea de mesaje e-mail in masa se refera la mesajele trimise catre un numar mare de adrese e-mail (o singura data sau in mod regulat). Trimiterea de mesaje in masa trebuie sa respecte legile internationale si romanesti in vigoare. Necunoasterea legilor nu exonereaza (absolva) pe nimeni de raspundere. Astfel de campanii pot fi operate doar cu liste e-mail in care persoanele se inscriu personal pentru a primi astfel de mesaje (prin acceptul expres / opt-in) iar in toate mesajele trebuie publicata procedura de retragere din liste. Orice reclamatie primita in acest sens va fi investigata si se vor lua masurile ce se impun. Ce trebuie stiut si respectat la trimiterea mesajelor e-mail in masa:

 • Trimiterea de mesaje e-mail in masa trebuie facuta printr-un script ce foloseste conectarea SMTP;
 • Folosirea sendmail din CGI sau PHP “mail()” este interzisa pentru trimiterea de mesaje e-mail in masa;
 • Adresele trecute la Return-path:, From:, Reply-To: trebuie sa functioneze si sa aiba alocat spatiu suficient;
 • Trimiteti mesaje doar persoanelor care si-au dat acordul expres de a primii mesaje prin e-mail;
 • Includeti in fiecare e-mail trimis datele complete si adevarate de identificare a expeditorului;
 • Includeti in fiecare e-mail posibilitatea de a renunta la primirea de mesaje e-mail, ce trebuie si respectata;
 • Listele de adrese e-mail trebuie mentinute la zi, asigurati-va ca aveti resursele de face acest lucru.

NOTA: Orice sesizare primita in acest sens si confirmata va duce la suspendarea imediata a contului respectiv fara o anuntare in prealabil a detinatorului contului de hosting sau resellerului.

Art. 6.6. Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate (SPAM) pentru promovarea oricarui site utilizand serverele noastre sau prin alte servere pentru promovarea oricarui site gazduit pe serverele noastre va avea ca si consecinta suspendarea sau anularea contului de gazduire al clientului, fara drept la ramburs. Pot fi operate liste email in conditiile in care persoanele se inscriu pentru a primi mesaje prin metode “opt-in” si se publica in toate mesajele procedura de retragere din liste. Orice reclamatie primita in acest sens va fi investigata si se vor lua masurile ce se impun. Un mesaj poate fi considerat SPAM chiar daca:

 • Are trecuta fraza “Acest e-mail nu poate fi considerat SPAM …” sau alte fraze asemanatoare;
 • Datele de identificare a expeditorului sunt incomplete sau incorecte;
 • Nu puteti demonstra ca o anumita persoana a fost de acord sa primeasca mesaje e-mail de la dvs;
 • Procedura de retragere (opt-out) din baza de e-mailuri nu functioneaza;
 • Folositi liste de e-mail cumparate (chiar si cu factura!) sau primite la schimb;
 • Mesajul e-mail este trimis de pe alt server.

NOTA: Orice sesizare primita in acest sens si confirmata va duce la suspendarea imediata a contului respectiv fara o anuntare in prealabil a detinatorului contului de hosting sau resellerului.

Art. 6.7. Folosirea form-urilor online pentru expedierea de e-mailuri se face doar prin scripturi securizate la care accesul este restrictionat de parola sau sisteme anti robot. Nerespectarea acestor prevederi duce la dezactivarea scripturilor sau suspendarea contului.

Art. 6.8. Pornografia sau orice alte materiale cu continut sexual sau obscen, link-uri avand legatura cu pornografia, sunt interzise pe serverele noastre. cMpConcept.ro isi rezerva dreptul de a decide ceea ce priveste legalitatea acestor siteuri.

Art. 6.9. Nu este permisa utilizarea urmatoarelor scripturi pe serverele noastre:

 • Scripturi pentru proxy sau IRC;
 • Scripturi pentru Torrent Tracker sau fisiere Torrent;
 • Scripturi pentru Top-uri sau Statistici;
 • PhpShell si scripturi similare pentru executarea de comenzi;
 • Scripturi de tipul FormMail;
 • Chat room-uri;
 • Scripturi (comerciale sau necomerciale) ce contin gauri de securitate cunoscute;
 • Scripturi comerciale (platite sau gratuite) neactualizate la ultima versiune disponibila.

 

7. Utilizarea resurselor

Art. 7.1. Toate conturile sunt monitorizate pentru a urmari consumul de resurse de pe server. Daca un cont utilizeaza o cantitate foarte mare de resurse, vom contacta clientul respectiv pentru a discuta in aceasta privinta. In cazul in care un cont utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor), contul poate fi suspendat sau scriptul dezactivat fara informarea prealabila a clientului, pentru a mentine buna functionare a serverului. In cadrul pachetelor de gazduire web nu se vor accepta sub nici o forma utilizatori, mari consumatori de resurse. cMpConcept.ro supravegheaza respectarea celor de mai sus prin monitorizarea rapoartelor despre resursele utilizate.

Art. 7.2. Clientii pot sa solicite imbunatatirea pachetului sau marirea temporara a resurselor alocate. Constituie responsabilitatea clientului sa ne contacteze din timp pentru a solicita marirea resurselor pentru a evita astfel suspendarea contului. In unele cazuri conturile sunt suspendate automat cand se atinge limita resurselor alocate, pentru reactivare fiind necesara interventia manuala din partea noastra.

Art. 7.3. Daca beneficiarul monopolizeaza resursele sistemului si impiedica furnizarea serviciilor catre ceilalti clienti (peste 25% din resursele sistemului pentru o perioada mai mare de 90 secunde), prestatorul isi rezerva dreptul de a suspenda contul de gazduire fara nicio notificare.

Art. 7.4. Daca doriti folosirea de cron-job pe contul dvs. de gazduire web, va rugam sa tineti cont ca nu permitem rularea cronjob la o frecventa mai mica de 30 min. Scripturile care vor consuma multe resurse vor fi dezactivate.

Art. 7.5. Pachetele de gazduire web nu pot gazdui fisiere cu o mărime mai mare de 500 MB, inclusiv fisiere log; nu pot fi folosite pentru servicii de streaming radio, video, pentru file sharing, imagine sharing, servicii de gazduire gratuita, servicii de backup, WordPress MU.

 

8. Restrictii

Art. 8.1. Ne rezervam dreptul de a impune restrictii hardware si software in folosirea serverelor cMpConcept.ro, fara vreun anunt prealabil, in cazul unor probleme de securitate cunoscute ce pot duce la functionarea defectuoasa a serverelor sau exploatarea programelor instalate pe server.

Art. 8.2. Functii oprite pe serverele noastre:

 • Aplicatii ce deschid socket-uri de conexiune, exemplu: exec, shell_exec, link, socket_accept, etc…
 • Deschiderea de fisiere externe cu functiile: fopen, file_get_contents etc…

Art. 8.3. Mesaje e-mail trimise de pe serverele noastre sunt limitate in functie de metoda de trimitere:

 • Mesaje trimise prin sendmail, functia mail(): 400 / ora echivalentul a 9.600 / zi;
 • Mesaje trimise prin SMTP: 400 / ora echivalentul a 9.600 / zi.

 

9. Back-up

Art. 9.1. Backup-urile pentru serviciile de gazduire web sunt facute de catre noi zilnic, atat la fisiere , casute de email, cat si la baza de date, pe un server extern, și sunt pastrate minim 5 zile. Totusi, nu oferim nici o garantie pentru integritatea backup-urilor. Sfatuim toti clientii sa descarce propriile backup-uri din panoul de control, de la optiunea Backup.

Art. 9.2. Furnizorul nu este responsabil in nici un mod pentru pierderea informatiilor gazduite ca urmare a actiunilor utilizatorilor sau datorita erorilor existente in aplicatiile care nu sunt asociate cu serviciul. Ca exemplu, panoul de control nu este asociat cu serviciul si nu este pus la dispozitie de catre furnizor, fiind dezvoltat si oferit de catre cPanel.net.

 

10. Responsabilitatile clientului

Art. 10.1. Clientul are responsabilitatea de a actualiza informatiile de contact din panoul de control, panoul de client si datele de facturare, atunci cand este necesar. Noi nu putem fi trasi la raspundere pentru confuzii intervenite in comunicare ca un rezultat direct al neefectuarii de catre client a actualizarilor necesare.

Art. 10.2. Clientul este responsabil pentru mentinerea conditiilor de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii sensibile. Daca exista orice dubiu in acest sens, clientul trebuie sa modifice sau sa solicite modificarea datelor de autentificare contactand echipa de asistenta.

Art. 10.3. Clientul are obligativitatea de a mentine actualizate (update sau patch), la ultima versiune scripturile comerciale sau gratuite folosite pe serverele cMpConcept.ro. De asemenea, clientul are obligativitatea sa faca actualizarea scripturilor folosite in termen de 24 ore de la sesizarea cMpConcept.ro. In caz contrar cMpConcept.ro isi rezerva dreptul sa stearga sau sa blocheze accesul la continutul contului fara o notificare prealabila.

 

11. Raspundere limitata

Art. 11.1. Nu putem fi considerati responsabili pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporara a serverelor noastre, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor. Clientul este de acord sa garanteze si sa ne considere nevinovati in legatura cu orice pretentii, daune, incluzand, fara a se limita la acestea, daunele cauzate tertilor, rezultate ca si consecinta a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune clientului nostru.

Art. 11.2.  cMpConcept.ro ofera suport tehnic gratuit tuturor clientilor pentru a asigura buna functionare a serviciilor oferite.

Art. 11.3.  cMpConcept.ro nu este responsabila pentru retragerea anumitor scripturi oferite gratuit si nu ofera suport pentru aceste scripturi.

 

12. Termeni generali

Art. 12.1. Daca, pentru orice motiv, nu sunteti satisfacuti de serviciile pe care vi le oferim va rugam sa ne contactati si sa ne spuneti care este problema pentru a o rezolva. In cazul in care nu va putem rezolva problema si doriti sa intrerupeti contractul, va rugam sa ne notificati cu minim 5 zile inainte, pentru a nu emite alta factura in mod automat.

Art. 12.2. Vom aloca toate resursele necesare in investigari asupra actelor de violare a securitatii sistemelor sau a retelei, si vom coopera cu autoritatile in cazul unor infractiuni. Clientii care incalca prezentele prevederi pot raspunde penal sau civil.

Art. 12.3. Pentru clienti cu mai multe conturi, ne rezervam dreptul de a suspenda toate conturile in cazul in care proprietarul contului principal incalca prezentele prevederi intr-o masura considerata de noi a fi foarte grava.

Art. 12.4. Suntem unicii in masura sa judece ce anume reprezinta o incalcare a termenilor si conditiilor de mai sus. Neconformarea cu termenii si conditiile de mai sus constituie motiv pentru suspendarea sau dezactivarea contului.